Egy igazán elmebeteg zenekart szeretnék bemutatni: Gogol Bordello
Stílusuk a gypsy-punk ami már önmagában is brutális, de mégis valahogy magával ragadja az embert. Aki már látott Kusturica filmet és tetszett neki, akkor ez a zene is átjön :)
Az énekes, Eugene Hütz csernobili menekült, New York-ban alapított bandát orosz-izraeli emigránsokból és helyi muzsikusokból, szóval nem egyszerű a csapat :)
Következzen Gogol Bordello - Start Wearing Purple (szöveg):

Az, hogy ennyi külföldi számot rakunk ki nem azt jelenti, hogy hazai vonalon gyengék vagyunk. Ezért egy elég erős ellenpéldaként következzen a Kistehéntől az Elviszi a szél. (szöveg)

 

RE: Itt dicsőítem a magyar vonalat, hogy mi sem vagyunk rosszabbak mint a külföldiek, aztán kiderül, hogy ez az iménti fenti szám nem teljesen origi magyar.

 

Azért az tény, hogy a feldolgozás sokkal jobb...:)

Queen - We Are The Champions

2011.04.17. 16:34

 Azt gondolom, a hétvége után teljes nyugodtsággal tehetem ki ezt a zenét, mindenki ismeri, sokan szeretik, és számunkra még aktuális is, mert mi lettünk a bajnokok, szóval jöjjön a Queen - We Are The Champions! (szöveg)

 Ilyen szép verőfényes vasárnap délután, muszáj egy fergeteges és vidám számmal jelentkeznem, méghozzá egy kedves filmből, amit ha egy kis kikapcsolódásra és lazulásra vágytok nézzetek meg. Szóljon a Dirty Dancingből a Cuba című szám, mindenki táncra FEL! Csak piszkosan... :_P  (szöveg)

 

Manu Chao - Peligro

2011.04.16. 12:57

 Egy jogtalanul ismeretlen szám fog most következni a Manu Chaotól. A francia születésű de spanyol származású énekes zenéit biztos, hogy mindenki ismeri, ha mást nem is a Bongo Bongot biztos. A mai szám engem mindig feldob ha meghallgatom, remélem, hogy rátok is ilyen jótékony hatással lesz a Peligro. (szöveg)

Dan Balan - Justify Sex

2011.04.16. 06:57

 Jöjjön egy tőlem szokatlan stílusú, de mégis általam igen kedvelt szám. Sokszor derít jobb kedvre, ha éppen rossz lenne a hangulatom... :) Nem tudom, mit is mondhatnék még róla, ezért nem is fogok már semmit... :D Halljuk/nézzük Dan Balan - Justify Sex! (szöveg)

Így éjszakára még megosztok veletek egy fergeteges számot, egy különleges filmből, az Amelia Csodálatos Életéből. Ezt a filmet is látni kell, olyan egyedi, olyan más, olyan szórakoztató és mégis elgondolkoztató. A zenéje pedig, mint ahogy a film is eszméletlen aranyos. Yann Tiersenről pedig annyit kell tudni, hogy számos szólóalbummal rendelkezik és nagyon híres előadó, akit ha máshonnan az Amelie miatt mindenki ismer. Fantasztikus hangszerelés, szép dallamok, sok sok gyönyörű hangszer... hát hagy szóljon! (szöveg)

Bruce Willis - Devil Woman

2011.04.15. 23:54

 Részemről egy gyöngyszemmel zárnám a napot. Elég rég találtam rá erre a zenére aztán elfelejtettem és most újra elém jött. Meg kell hagyni nagyon jó muzsikát rakott össze Bruszi. Részesüljetek hát ti is Bruce Willis Devil Woman számából. 

 Ez a zene tükrözi talán a mostani hozzáállásomat, hogy nem szabad feladni sosem, és ha mégis ilyen jut az ember eszébe, hát kérdezze meg, hogy "csak ennyi??!".  Magasra kell tenni a lécet, és kész! Bár para, amikor magasra teszed a lécet, de akik át tudják ugrani, nem indulnak a versenyen... :S :D No mind1 is, ennyi filó is sok volt, jöjjön a zene! Animal Cannibals - Csak ennyi?? (szöveg)

Morcheeba - Enjoy The Ride

2011.04.14. 23:55

Mivel én ilyen napjaimat élem ti is részesültök belőle a mai szám által. Mindemellett mindenképp megérdemel egy bejegyzést az oldalon ez a szám, így következzen a Morcheebatól az Enjoy the ride. (szöveg)

 

Alice In Chains - Would

2011.04.14. 23:35

 Ma egy igazán nagyszerű bandától választottam zenét ami megfelel jelenlegi lelkiállapotomnak is..
De félretéve saját érzelmeimet szeretnék egy pár szót szólni az együttesről. Stílust tekintve egyértelműen a grunge műfajhoz tartozik. Énekese Layne Stanley(1967.08.22 - 2002.04.05) volt akinek a halála után már nem igazán tudott összeállni a banda. A mély depresszió és a csalódások öngyilkosságba kergették Layne-t és herointúladagolásban meghalt. Érdekes egybeesés hogy pontosan 8 évvel korábban ugyanezen a napon halt meg Kurt Cobain, a Nirvana frontembere. Furcsa véletlenek..

Szóljon hát Alice In Chains - Would (szöveg)

 És nektek megvolt már az első életközeli élményetek?
Ezt a filmet mindenkinek ajánlom! Maradandó élmény lesz, bízzatok bennem. :_)

A zenét (ami a filmben a zárójelenetben szólal meg) a Pixies amerikai alternatív rockegyüttes frontembere szerezte, akinek a karib-tengeri búvárkodás adta az inspirációt.
Érdekesség, hogy ezt a számot David Fincheren kívül jó néhány rendező felhasználta filmjében, legutóbb az Álomháborúban csendül fel. (szöveg)

 Már nagyon bulizhatnékom van, jöjjenek hát pörgősebb zenék is! Aki látta már az Eurótúra c. remek filmet, annak nem kell bemutatni a következő számot... Aki még nem látta, annak mindent el fog árulni a szöveg. Szegény Scotty... :D Ha valaki még nem látta, mindenképpen nézze meg a filmet, több jelenet is sírvaröhögős... :) Hallgassuk tehát: Lustra - Scotty Doesn't Know! (szöveg)

Closer - Kings of Leon

2011.04.13. 11:26

No Comment. Hallgatni kell...

>

 Mai választásom egy mindenki által ismert mesére és egy legtöbbek által ismert énekesnőre esett! :_P A számtalan feldolgozásból ismerhetett Alice Csodaországban (szerintem csodálatos történet) zenéjét Avril Lavigne adja nekünk vissza a 2010-es Tim Burton feldolgozásban. A jelmez és látványvilágáért Oscart nyert film, zeneileg is teljesen korrektül lett felépítve véleményem szerint... én csak ajánlani tudom mindenkinek, ha más nem hát azért nézzétek meg, hogy dönthessetek a sorsáról! Szóljon tehát Avriltól az Underground című szám... (szöveg)

 Evezzünk most zúzósabb vizekre.. Volt egy nagy sikerű játék, mégpedig a Flatout 2 ami személyes kedvenceim közé tartozik mivel gyakorlatilag egy autóverseny, de minden és mindenki törhető (nagy poén amikor a sofőr mint egy rongybaba kirepül a szélvédőn :) kemény rockzene ment a játék alatt végig, úgyh innen választottam mára számot: Underoath - Reinventing Your Exit (szöveg)
Még egy érdekesség: maga az együttes keresztény metalcore stílus.. érdekes :)

Esti Kornél - Gagarin

2011.04.12. 12:32

 A véletlenekben nem hiszek... Már vagy 2 napja eldöntöttem, hogy ma melyik számot posztolom... Az Esti Kornél nevű zenekar még annyira nem befutott, de mi nagyon szeretjük őket, a Kispál előtt többször is voltak előzenekar (többek között a búcsúkoncertnél is). Több számuk is kedvencem, nehéz volt dönteni, de kb 1 hete főleg a Gagarin c. dalukat hallgattam, amit előtte nem, de ez az 1 hét alatt kb kedvenc lett. Jövök posztolni, erre látom, hogy Gagarin pont ma 50 éve űrutazott első emberként... Ez mekkora! De azt hiszem tovább "Én nem beszélek hisz tudjátok, Itt minden úgy van, ahogy vártátok...". Jöjjön: Esti Kornél - Gagarin! (szöveg)

Pan's Labyrinth Soundtrack

2011.04.12. 00:43

 Az éjszaka közepén szomorú hangulatomat egy szomorú dallal tükrözném vissza nektek.... A film zseniális, az egyik legnagyobb kedvencem, a zenéje pedig tökéletesen adja vissza a hangulatot. Ha láttátok remélem csak egyetérteni tudtok velem, ha pedig nem remélem kedvet kaptatok hozzá. A spanyol származású Javier Navarrete régóta ismert filmzeneszerző, akit ezért a komponálásáért Oscarra is jelöltek. A mágikus könyvek, a labirintus, a beszélő állatok és a mandragóra egy impresszionista stílusú zenére lettek lefordítva zongorával, csellóval, hárfával és kórussal kiegészülve. A Faun Labirintusa soundtrackje szerintem magáért beszél...

 Lassan befejezem ám a lazulós zenéket, de éppen a lusta korszakomat élem =)
Egyáltalán nem szoktam ilyesmi zenéket hallgatni, de ez valahogy megfogott.. a hangulata.

Szóljon MC PitaRamos: Szállnék ha tudnék (szöveg)


Kansas - Carry On Wayward Son

2011.04.11. 10:48

 Hogy egy kicsit a populárisabb zenék felé forduljak megosztok veletek egy általam anno nagyon agyon hallgatott zenét. Ismerős lehet egy népszerű sorozatból mégpedig az Odaátból. Hallgassátok hát a Kansastől a Carry On Wayward Son című dalt. Vigyázzat, borzasztóan addiktív zene. (szöveg)

süti beállítások módosítása