The Lumineers - Ho Hey

2013.01.31. 21:29

Amilyen egyszerű, olyan tökéletes!

MANDARINKI - КАЙФУЮ

2013.01.31. 19:40

Meguntam a sok romantikát úgyhogy mutatok valami mást, Nem írok többet, mert úgysem fogjátok végigolvasni, itt a videó a lényeg :)

Szerző: Halva

Szólj hozzá!

Címkék: orosz

Tame Impala - Mind Mischief

2013.01.30. 23:42

Idomítottatok már impalát?

Ja, és éljenek a dögös tanárnők.

Rise Against

2013.01.30. 17:36

Rise Against amerikai punk rock együttes ChicagóbólIllinois államból. Az 1999-ben alakult együttes jelenlegi tagjai Tim McIlrath (ének, ritmusgitár), Zach Blair (szólógitár, vokál), Joe Principe (basszusgitár, vokál) és Brandon Barnes (dob).

Az együttes tagjai mindannyian vegetáriánusok, az énekes Tim McIlrath ezen felül vegán. Brandon Barnes-t kivéve mind követői a straight edgenek, azaz tartózkodnak az alkohol fogyasztástól, a dohányzástól és a drog használattól. A zenekar aktív támogatója a PETA-nak, az állatok jogaiért küzdő mozgalomnak. A „Ready to Fall” című daluk videoklipjében számos felvétel van a nagyüzemi állattartásról, rodeókról, sport vadászásról, ezenfelül az erdőirtásokról, a jégsapkák olvadásáról és erdő tüzekről. A zenekar álláspontja szerint ez a legfontosabb klip, amit eddig készítettek. A videó rendezői változata először a PETA weboldalán jelent meg. 2009-ben a PETA jelölte a zenekart a legnagyobb állatbarát díjra, amit el is nyert.

A tagok több progresszivista eszmét is támogatnak. A 2004-es amerikai elnökválasztáson tagjai voltak a Punk Votersnek, amelynek a fő célja a punk zene rajongók felkérése a George W. Bush elleni szavazásra. Rock Against Bush, Vol. 1 album tartalmazta az együttes „Give It All” című dalát. A projekt egymillió dollárral támogatta John Kerry elnökjelöltet.

Emellett a zenekar erősen bírálta az Iraki háború kérdését, kitérve a háború közvetlen következményire is: például a katonák állapotára a háborúból való vissza térés után, vagy a háború ábrázolását az Egyesült Államokban a média által. Az Appeal to Reason albumon található „Hero of War” című daluk is hasonló inspirációból született meg 2008-ban.

A 2008-as amerikai elnökválasztáson Barack Obamát támogatták. Egy 2011-es interjúban McIlrath a következőket mondta Obama addigi munkásságáról: „Azt hiszem fontos lépéseket tett a törvényhozásban, mint például a  »Don’t Ask/Don’t Tell« törvény, a rablóhitel-törvény és a Wall Street reformja. Úgy gondolom ennél többet kell tennünk. Kíváncsian várom az elkövetkezendő két évet. Bízom benne, hogy ezeknek a háborúknak véget vetünk egyszer s mindenkorra."

2005-ben Joe Principe a következőt nyilatkozta a zenekar politikai nézetéről és a róluk kialakított sztereotípiákról: „A sajtóba legfőképp a politikai nézeteink miatt kerültünk be. Ezért elkönyveltek minket politikai zenekarnak, de nem akarjuk, hogy beskatulyázzanak. Komoly nézeteink vannak, de nem ezt akarjuk a központba helyezni."

A zenekar aktívan támogatja az It Gets Better projektet, amely azokat a tinédzser gyermekeket segíti, akiket rendszeresen zaklatnak homoszexualitásuk miatt. Az internetes projektet számos homoszexuális fiatal öngyilkossága indította el. Az együttes „Make It Stop” című dalához forgatott videoklip is ezt mutatja be. A videó egyik jelenetében McIlrath azon fiatalok nevét sorolja fel, akik ez okból lettek öngyilkosok. Nem sokkal az Endgame album megjelenését követően, a Rise Against rész vett a Chimes of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International album elkészítésében, az ebből származó bevételt az Amnesty International emberi jogokért küzdő szervezet számára ajánlották fel.

M.I.A. - O...Saya

2013.01.30. 17:18

 M.I.A. (rövidítés: Missing in Action)

Az énekesnő  2004-ben vált ismertté Sunshowers és Galang című dalaival.  A Paper Planes világszerte top 20-as kislemez lett, és a Billboard Hot 100 listáján is negyedik lett.  

Dalszövegei politikai, szociális és kulturális mondanivalót rejtenek magukban. M.I.A. az első előadók közé tartozik, aki interneten keresztül lett híres.

A szám hallható a Slumdog Millionaire / Gettó Milliomos című filmben:

(Szép) Lombos gesztenyefák alatt
Eladtál (é)s eladtalak;
Mi itt s ők ott nyugszanak
Lombos gesztenyefák alatt.

De hogyha úgy leszel vele, hogy mégiscsak néhanapján...

Hurts - Miracle

2013.01.30. 00:12

Hamarosan érkezik a HURTS nevű duó igencsak sikeres debütáló albumának, a Happinesnek a folytatása: a második nagylemez Exile címmel március 11-én kerül boltokba.

Nikson - Stay With Me

2013.01.29. 23:59

A következő együttes énekeséhez rokon szálak fűznek.

A Nikson 2005-ben alakult magyar pop-punk zenekar. Magyar (VOLT, Hegyalja, Rockmaraton...stb.) és külföldi  (Bike Hall Contest (CZ), Wheelbite festival (A), Skatecontest Kapfenberg (A) ...stb.) fesztiválokon is előszeretettel lépnek fel.

Gabrielle Aplin - Home

2013.01.28. 13:14

Erre nem nagyon lehet mit mondani, hallgassátok...! (A srácok nézhetik is...)

szöveg!

Caramel - Jelenés

2013.01.28. 10:42

Caramel  a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának 2. szériájának győzteseként vált népszerűvé. Caramel amellett, hogy elkészíthette első lemezét, egy lakás és egy autó boldog tulajdonosa is lett.

Azóta sikert sikerre halmoz. Most a TV2 The Voice műsorának egyik mestere.

 

"Light me up a cigarette and put it in my mouth
You're the only one that wants me around
And I can think of a thousand reasons why
I don't believe in you, I don't believe in you and I"

Milow - You Don't Know

2013.01.27. 10:53

Milow kiadta második kislemezét You Don't Know t, amely elérte a harmadik helyet az Ultratop 50-en. 2008-ban feldolgozta a Ayo Technology című számot, amit eredetileg 50 Cent, Justin Timberlake és Timbaland rögzített. Az új szerzemény hatalmas szenzáció lett az Interneten: 43 millió lejátszás a YouTube-on

Képzelt Város - Papírhajó

2013.01.26. 17:00

A Képzelt Város egy 2005-ben alakult zenekar. Azóta számos tagcserén esett át, és közben hat tagra bővült.

Elég jól körülírható a zeneisége, megszólalása és szövegvilága, csupáncsak közel járnak a tökéleteshez, talán még az élmezőnyből is kiemelkednek. Zenéje abban tér el a megszokottól, hogy a gitárok mellett a billentyű és a cselló is domináns szerepet játszanak, és ez teszi igazán jellegzetessé a hangzásvilágot.

Albumaik ingyenesen letölthetőek a honlapjukról: www.kepzeltvaros.hu

Andain - You once told me

2013.01.26. 12:50

A Mavie Marcos és Josh Gabriel által 2000-ben alakult Andain formáció.

Első kislemezük 2002-ben jelent meg, melynek címe Summer Calling volt. Egy évvel később Marvie megírta a Beautiful Things című dalt. A dalhoz DJ Tiesto készített remixet, mely a 2003-az év egyik legnagyobb clubslágere lett.

A visszatérésre egészen 2011-ig kellett várni, ekkor jelent meg a Promises című daluk és videoklipjük.

Solomun - Kackvogel

2013.01.25. 17:57

Nagyon vicces klip készült a Solomun 2012-es számához a Kackvogel-hez. A zene miatt indítottam el a videót, de muszáj voltam végig nézni.

Mulan a Walt Disney Pictures 36. egész estés animációs filmje, amely egy ősi kínai történetet, Mulan legendáját eleveníti fel.

Az ősi kínai legenda hősnője, Mulan, amikor az országot megtámadják a hunok, idős beteg édesapja helyett bevonul a hadseregbe. A csatában ő az, aki bátorságával megfutamítja az ellenséget. Csakhogy a harcban megsebesül, így ország-világ előtt kiderül, hogy a hős katona – lány!

Legjobb zene (jelenet) a film alatt:

Alt-J (∆) - An Awesome wave

2013.01.24. 21:20

Az An Awesome Wave az Alt-J nevezető brit formáció debütáló lemeze.

Számlista:
01. Intro - 00:00
02. Interlude I - 02:37
03. Tessellate - 03:50
04. Breezeblocks - 06:52
05. Interlude II - 10:39
06. Something Good - 11:56
07. Dissolve Me - 15:34
08. Matilda - 19:34
09. Ms - 23:22
10. Fitzpleasure - 27:22
11. Interlude III - 31:02
12. Bloodflood - 31:54
13. Taro - 36:04

"Előzetes fintorgásunk akár megalapozottnak is tűnhet eleinte, hiszen az An Awesome Wave valóban nem mentes az olyan okoskodásnak tűnő húzásoktól, mint a geometriai formák, matadorszakszavak, Robert Capa és a pi-szám emlegetése – nem véletlenül sütötte el a Guardian előszeretettel a boffin rock (kb. tudósrock) kifejezést az Alt-J-jel kapcsolatos híreiben. Nem kell azonban végletekig nyűni a dalokat ahhoz, hogy hamar rájöjjünk: nem ezek az apróságok teszik ezt az albumot a 2012-es év legokosabbjává. Sokkal inkább a finom archaizálás, a teljesen különböző struktúrájú dalok egységbe öntése – ezeket észrevéve már egyáltalán nem kínos elragadtatottság azt mondani, hogy a helyesen május végére időzített lemez az egyik legszebb és legkülönlegesebb is volt tavaly." / Lángoló Gitárok /

Személyes kedvencem : Tessellate - 03:50

süti beállítások módosítása